top of page

Hätänumero 112

Suomessa on vain yksi hätänumero. Hätänumeroon soitetaan vain kiireellisissä hätätilanteissa, jolloin paikalle tarvitaan auttavia viranomaisia (poliisi, ensihoito, pelastus tai sosiaalitoimi).

"Jos olet epävarma tilanteen kiireellisyydestä, soita silloin hätänumeroon 112. Soita itse, jos voit. Välikäsien kautta tuleva puhelu voi pahimmillaan viivästyttää avun paikalle tuloa.  

Älä soita hätänumeroon 112

  • kysely- tai tiedustelutarkoituksessa

  • häiriötilanteissa, joissa kukaan ei ole vaarassa: sähkökatkokset

  • kiireettömissä tilanteissa."

Oma terveysasema

Kiireellistä apua tarvitessasi voit hakeutua arkisin omalle terveysasemallesi ilman ajanvarausta. On kuitenkin suositeltavaa, että soitat ensin! Puhelinnumerot löytyvät terveysasemien omilta sivuilta. Terveysasemat ovat kiinni iltaisin ja viikonloppuisin. Tällöin voit hakeutua päivystykseen.

"Saat omalta terveysasemaltasi perusterveydenhuollon palveluja. Terveysasema on ensisijainen hoitopaikkasi, ja sieltä sinut voidaan tarvittaessa lähettää edelleen jatkotutkimuksiin ja -hoitoihin."

Päivystys

Akuutin avun tarpeessa terveysasemien ollessa kiinni saat päivystysapua numerosta: 116 117 (toimii kaikkialla Suomessa). On suositeltavaa, että soitat tähän numeroon ennen päivystykseen hakeutumista!

Pääkaupunkiseudulla:

Yli 16-vuotiaat nuoret ja aikuiset

Alle 16-vuotiaat lapset ja nuoret

Arkisin klo 16–08 ja viikonloppuisin ja pyhinä ympäri vuorokauden helsinkiläisiä palvelevat myös:

44.png

Akuutissa hädässä

bottom of page