top of page

Mielenterveys help!

Tältä sivulta löydät ilmaista, matalan kynnyksen apua ahdistukseen, masennukseen ja muihin mielenterveyden haasteisiin, ovat ne sitten hetkellisiä tai pitkäaikaisia. Enemmistöllä LGBTQIA+ yhteisöön kuuluvista nuorista on mielenterveyden ongelmia jossakin elämänsä vaiheessa. Help-sivulta löydät keskusteluapua myös, mikäli pohdit seksuaalisuuttasi, sukupuoltasi tai mitä tahansa elämään liittyviä kysymyksiä. Et siis ole ainoa etkä yksin mielenterveysongelmien, parisuhdeongelmien tai oman identiteettisi kysymysten kanssa. Olemme täällä sinua varten ja sinun apunasi!

Auttavat puhelimet

tele.png

Keskusteluapua heti, missä oletkin!

Tarvitessasi lyhytkestoista apua nopeasti

 

Olemme koonneet tälle sivulle puhelinnumeroita, jotka tarjoavat apua monenlaisiin tilanteisiin. Keskustelut ovat luottamuksellisia ja halutessasi voit asioida nimettömästi. Langan päässä on kriisityöntekijöitä ja koulutettuja vapaaehtoisia, jotka haluavat kuulla sinua ja tarjota apua. 

Apua verkossa

laptp.png

Chatit, vertaistukifoorumit ja nettiturvatalot

Täältä löydät helppoja matalan kynnyksen chatteja, joissa pääset keskustelemaan sinua mietityttävistä tai ahdistavista asioista heti vapaaehtoisen tai ammattilaisen kanssa anonyymisti. Olemme keränneet sivulle palveluita yksilöavun lisäksi myös pariskunnille ja perheille!

Apua paikan päällä

therapy.png

Keskustelujaksot, ilmainen psykologin apu, pariterapia, seksuaaliterapia

Täältä löytyy linkkejä ilmaisiin keskustelujaksoihin, joissa pääset tapaamaan ammattilaista, esimerkiksi psykologia, useamman kerran, jonka jälkeen sinua tuetaan löytämään tarvittaessa lisää apua. Älä jää yksin! <3

Turvatalot

turvatal1.png

Turva on aina auki! 

Turvataloihin pääsee yleensä ympäri vuorokauden ja niissä voi viettää yhdestä yöstä useampaan. Jos kotona ei ole turvallista, sinulla ei ole yöpymispaikkaa tai tarvitset muuta palvelua ja tukea turvataloista, löydät kaikkien yhteystiedot ja osoitteet kootusti täältä!

Psykiatrinen päivystys ja muu kiireapu

44.png

Akuutissa hädässä 

Akuutti psykiatrinen apua on myös tarjolla vuorokauden ympäri, olet sitten jo psykiatrisen poliklinikan asiakas tai et! Muista, että akuuteissa tilanteissa ja vaaratilanteissa tulee aina ensin soittaa hätänumeroon 112.

Muuta: seksitautitestit, terveyspalvelut

43.png

Seksuaaliterveyden ylläpitoon

Seksitautiklinikoiden ja muiden testauspisteiden yhteystiedot sekä seksologin ja seksuaalineuvonnan palvelut löydät tämän takaa! Älä anna tabujen hiljentää sinua vaan pidä huoli seksuaaliterveydestä aina ehkäisystä turvalliseen suostumukselliseen seksiin ja tautien kurissapitoon.

bottom of page