top of page

Auttavat puhelimet

tele.png

Valtakunnallinen kriisipuhelin

 

09 2525 0111

MIELI ry:n kriisipuhelin päivystää suomen kielellä 24/7. Palvelua tarjolla myös ruotsiksi, arabiaksi ja englanniksi (omat numerot palvelun sivuilta).

 

"Kriisipuhelimeen voi soittaa nimettömänä ja luottamuksellisesti. Puhelimessa vastaavat kriisityön ammattilaiset sekä koulutetut vapaaehtoiset ympäri Suomea. Kriisipuhelin tarjoaa keskusteluapua kriisissä oleville ja heidän läheisilleen. Päivystäjä auttaa soittajaa pohtimaan keinoja oman tilanteen helpottamiseksi, omien voimavarojen löytämiseksi ja ongelmien ratkaisemiseksi."

Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu Sinuiksi

 

044 300 2355

Puhelinpäivystys on auki maanantaina klo 13–15 ja torstaina klo 19–21.

 

"Palvelu on avoin kenelle tahansa, jota seksuaalinen suuntautuminen tai sukupuolen moninaisuus pohdituttaa joko omakohtaisesti tai esimerkiksi perheenjäsenen tai läheisen kokemusten kautta."

 

Helsingin sosiaalipäivystys

 

09 3104 4222 

Palvelua 24/7. 

"Voit olla yhteydessä sosiaalipäivystykseen, kun tarvitset kiireellistä sosiaalityön arviota elämän tilanteessasi virka-ajan jälkeen, olet huolissasi lasten hyvinvoinnista tai olet huolissasi toisen henkilön pärjäämisestä. Virka-aikana saat palvelut ensisijaisesti oman alueen perhekeskuksesta, tai sosiaalityön ja sosiaaliohjauksen palvelupisteestä."

HelsinkiMissio

 

Puhelinaika varataan HelsinkiMission sivuilta. Työntekijä soittaa sovittuna aikana. Tarjolla keskusteluaikoja, pareille suunnattua apua, ryhmätoimintaa & apua yksinäisyyden voittamiseksi.

"Ota yhteyttä Nuorten kriisipisteeseen, jos sinulla on huolia ja toivot luottamuksellista keskustelutukea itsellesi tai yhdessä kumppanisi kanssa. Et tarvitse lähetettä tai diagnoosia, sinun ei tarvitse olla helsinkiläinen ja voit asioida halutessasi myös anonyymisti. Ammattiauttajiemme kanssa voit puhua mistä tahansa sinulle tärkeästä aiheesta, kriisistä elämässäsi sekä oman tai läheisesi hyvinvoinnin huolista."

Dreamwear Club ry:n auttava puhelin

Puhelinpalvelu numerossa 040-766 8657.

Päivystysaika torstaisin klo 19-21.

"Palvelu on tarkoitettu kaikille, joita kummastuttaa/ihastuttaa/vihastuttaa/riemastuttaa/

ahdistaa/... oma tai läheisen ihmisen (epätyypillinen) sukupuolikokemus ja sukupuolen ilmaisu sekä heidän kohtaamansa syrjivä kohtelu. Siis kaikille transihmisille ja heidän läheisilleen eli puolisot, lapset, vanhemmat ja ystävät. Siis kaikille keskusteluapua kaipaaville.

Jos puhelinpäivystys ei ensi yrittämällä vastaa, älä lannistu vaan ota yhteyttä uudelleen!

Myös tekstiviestejä voi lähettää palvelunumeroon."

Rikosuhripäivystys – RIKU

116 006

Puhelinpäivystys palvelee suomeksi ma-pe klo 9-20 ja ruotsiksi 12-14. Maksuton.

"Oletko joutunut rikoksen tai rikosyrityksen kohteeksi tai oletko joutunut rikoksen todistajaksi? Rikosuhripäivystys (RIKU) parantaa rikoksen uhrin, hänen läheisensä ja rikosasian todistajan asemaa vaikuttamalla ja tuottamalla tukipalveluita."

Juristin puhelinneuvonta 0800 161 177 ma-to klo 17-19.

 

 

Valtakunnallinen mielenterveysneuvonta

Vertaistukipuhelin: 0800 177599 

Arkisin klo 10-15, maksuton.

"Sinun ei tarvitse tarkkaan tietää, mitä kysyä tai sanoa. Jutellaan yhdessä ja mietitään asiaasi. Ratkotaan arjen pulmia ja murheita, juuri sinun lähtökohdistasi. Etsitään tilanteeseesi käytännön ratkaisuja. Olipa tilanteesi mikä tahansa, et ole siinä yksin."

 

Helsingin kriisipäivystys

09 3104 4222

Maksutonta palvelua 24/7.

 

"Kriisipäivystys antaa akuuttia kriisiapua äkillisissä kriisitilanteissa helsinkiläisille ja Helsingissä oleskeleville. "

"Akuutti kriisiapu on lyhytkestoista auttamista: asiakastapaamisia noin 1–5 kertaa, puhelimessa annettavaa kriisiapua ja jatkohoitotarpeen arviointia ja sen järjestämistä."

 

Perhesuhdekeskus

050 444 4446 

Maanantaisin klo 15-17 ja perjantaisin klo 8-10.

"Pohdituttaako sinua jokin perhe-, rakkaus- tai läheissuhteessasi? Perhesuhdekeskuksen puhelinpalvelu tarjoaa tukea sateenkaari-ihmisten ihmissuhteisiin. Tilanne voi koskea esimerkiksi pari- tai monisuhteen ongelmia, erotilannetta, vanhemmuuden jakamisen haasteita, pulmia läheisten kanssa tai huolta omasta lapsesta. Olitpa itse sateenkaari-ihminen tai sateenkaari-ihmisen vanhempi, puoliso, sisarus, lapsi tai muu läheinen, voit keskustella tilanteesta perhetyöntekijämme kanssa."

bottom of page