top of page

Tyttöjen päivä


Tytöissä ja tyttöydessä on voimaa! 11. lokakuuta vietetään Tyttöjen päivää (International Day of The Girl Child). Lisäksi tänään on virallinen kaapista tulon -päivä! Valitettavasti LGBTQIA+ -yhteisöön kuuluvat tytöt saavat osakseen syrjintää ja epäasiallista kohtelua.

Tästä syystä haluamme nostaa esiin erityisesti queer-tyttöihin kohdistuvia sortavia rakenteita. Suomessa verkkohäirinnän kohteeksi on joutunut yli puolet tytöistä, sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöön kuuluvista tytöistä jopa 55%. Kansainvälisessä The State of the World’s Girls 2020 -raportissa lähes puolet (42%) LGBTIQ+ tytöistä kertoi, että heitä häiritään seksuaalisen suuntautumisensa vuoksi. Tämän takia tyttöjen päivän teema on vuonna 2020 verkkohäirintä.


Entä kuinka moni tyttö joutuu näistä syistä miettimään, uskaltaako tulla kaapista ulos sosiaalisessa mediassa? Kuinka moni joutuu miettimään, uskaltaako tulla kaapista laisinkaan? Meidän tulee varmistaa, että sosiaalinen media ja yhteiskunta on turvallinen sekä tasa-arvoinen jokaiselle tytölle!


Lähde:

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

ความคิดเห็น


bottom of page