top of page

Qaareva stands with UkraineQaareva ilmaisee syvän huolensa Ukrainan tilanteesta. Venäjän hyökkäys Ukrainaan on hyökkäys ihmisoikeuksia vastaan.


Ajatuksissamme ovat ukrainalaiset, erityisesti LGBTQIA+ -yhteisön jäsenet ja siviilit, joiden elämää uhataan sekä oikeutta vapauteen ja turvallisuuteen loukataan. Qaareva osoittaa tukensa Ukrainalle.


On myös ymmärrettävää, että sota ja kriisi aiheuttavat huolta, vaikka niitä ei käydäkään Suomessa. Vaikeat tunteet ja ajatukset on tärkeä hyväksyä ja niistä on hyvä puhua jonkun kanssa. Tarpeen tullen medioiden ja uutisten seuraamista kannattaa rajoittaa.


Qaareva kannustaa jokaista osoittamaan kykyjensä ja voimavarojensa mukaan solidaarisuutta Ukrainalle. Solidaarisuutta voi osoittaa osallistumalla rauhamielenosoituksiin, lahjoittamalla, keskustelemalla sekä etsimällä ja jakamalla tietoa ja tukea. Tietoa jakaessa on tärkeää varmistaa sen ajantasaisuus ja totuudenmukaisuus, sillä disinformaatio ja misinformaatio leviävät kriisien keskellä etenkin somessa nopeasti. Myöskään rasismille ei tule antaa tilaa: sota ei ole ole suomenvenäläisten tai Suomessa asuvien venäjänkielisten vika.


💙💛

Alle olemme keränneet muutamia hyödyllisiä resursseja:


Jos mahdollista, voit osoittaa tukesi Ukrainalle lahjoittamalla. Tällä hetkellä apu vaikuttaa menevän varmimmin perille suurten organisaatioiden kautta. Esimerkiksi:

  • Punainen Risti auttaa paikan päällä nopeasti ja luotettavasti.

  • Unicef on aloittanut keräyksen auttaakseen Ukrainan lapsia ja perheitä konkreettisin keinoin.

  • Seta ry on kerännyt tähän artikkeliin keinoja tukea erityisesti LGBTQIA+ -liikettä kriisin keskellä. Kaikki apu hyödyttää toki välillisesti LGBTQIA+ -ihmisiä Ukrainassa.

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page